D’ale Sabinei

De la primul ei țipăt, mi-am propus să nu uit nimic, să păstrez în memorie frumusețea fiecărei clipe pe care aveam să o petrecem împreună.

Am făcut fotografii care să mă ajute să-mi amintesc, dar am realizat că nu e suficient. Și-atunci am hotărît să scriu, poate, într-o zi, îi va face plăcere să se descopere și astfel...

Mă cheamă Ștefana, dar mama mă strigă Sabina!”

marți, 14 februarie 2012

D'ale Sabinei...pe scurt!

   Mi-a trebuit mie, că m-a mîncat undeva, să cobor cu fiică-mea la magazin.
Acolo, eu îmi văd de marfă şi de pofte. Ajungem la casă, maimuţa mea-i toată zîmbet. Mă trage de mînecă şi-mi şopteşte:
- Auzi, ştiu că n-ar trebui să spun asta, dar... Aici trebuia s-o opresc, de-aveam cap pe umeri, dar nu, nu, n-o opresc, doar m-a făcut curioasă, nu-i aşa?! ... tanti asta are ţîţele cam jos!
Am putut doar să presupun că tanti era la rînd după noi şi să sper că era surdă şi-şi uitase aparatul auditiv acasă! Şi nu, nu ştiu de unde are acest vocabular asortat!

   Despre relaţia ei specială cu mama mea, cred că am mai scris. Se văd rar, mult prea rar pentru cîte au să-şi povestească. Aşa că stau cu orele la poveşti la telefon. Şi cînd spun cu orele, nu exagerez cu nimic. Sabina face ture prin apartament, iar cînd trece pe lîngă noi, mai auzim frînturi de conversaţie. Mai nou, îi place s-o pună pe buni pe "speaker", aşa, ca descoperire a butonului! Prin urmare, am auzit următoarele:
- Mi-e dor de tine! îi spune mama mea.
- Rabdă! pufneşte Sabina şi tocmai cînd eram amîndoi pregătiţi s-o atenţionăm să-şi vadă de limbaj şi de lungul nasului, continuă cu aceeaşi obidă: Că şi eu rabd!


   Azi dimineaţă am întrebat-o dacă e îndrăgostită. Am eu o presupunere legată de-un băieţel care "i-a pupat mîna şi-apoi a roşit"... :) Mi-a spus că nu e şi-a zîmbit dulce.
- Tu eşti îndrăgostită, mama?
- Eu sînt, azi e ziua îndrăgostiţilor, deci e şi ziua mea!
- Tata, tu eşti?
Romeo tocmai pufăise la explicaţia mea, aşa că i-a răspuns:
- Da, şi eu sînt! iar tonul lui venea în completare: "Că doar n-oi fi mai fraier şi să nu fiu sărbătorit azi!" :)))
- Hihihhi, voi sînteţi îndrăgostiţi unul de altul! a concluzionat Sabina, iar pe maşină, în drum spre grădiniţă, i-a mai spus tăticului ei "că-i fain de noi, să fie ziua noastră azi!"
Am decis s-o scoatem la un tobogan, ceva...

   

8 comentarii:

Unknown spunea...

hi, hi, hi...mor de fiica.ta asta!!...o duzina de pupici de la mine:))))

vavaly spunea...

Ce frumoase concluzii trage draga de ea, dar ce fain e sa petreci o zi ca asta in 3 sau 4 sau 5 :)... da, eu ma fac vinovata de a profita de orice zi ptr a sarbatori iubirea , de fapt noi toti trei din casa noastra :).O pizza, o prajitura, o sanie, chestii din astea sanatoase:). Pupici indragostilor!

lotusull spunea...

Ce faine sunt replicile astea de copil :)
Mi-am amintit de o intamplare nostima. Eram prin oras cu una din fetitele de la centrul unde lucrez. Cred ca atunci avea cam 7 anisori. In fata noastra venea un domn in varsta, dar presupun eu nu neaparat si surd.
Si fetita, uitadu-se la el, ma intreaba tare, tare:
Acest domn, este un mos ?
Eu sa intru in pamant caci " mosul " se uita nedumerit la noi gandind ca habar n-am sa-mi educ copilul.
Il depasim.
Si ea continuandu-si ideea, adauga:
Daca este un mos inseamna ca are funduletul plin de linii.
Linii le spunea ea la riduri :) :)

Sorana spunea...

Vanessa, i-am dat duzina de la tine şi-am plusat cu vreo 2 de la mine :))

Vavaly, aşa-i, trage concluzii peste concluzii, unele mai frumoase ca altele, nu ţin pasul cu ea, dar prefer să i le aud acasă :) De sărbătorit ne place şi nouă, iar ieri chiar am scos-o la locul de joacă de la mall, am făcut cinste de ziua noastră! :)

Lotus, acum rîd cu poftă, dar nu înseamnă că nu înţeleg. N-ai cum s-o scoţi la capăt în situaţii de-astea. Eu am încercat odată s-o atenţionez strîngînd-o de mînă, în speranţa că va tăcea. LOL. S-a pus pe ţipat, a ieşit mai rău :))
Mie mi se înroşesc urechile instant numai cînd îmi aduc aminte de faze de-astea, d-apoi cînd sînt acolo şi maimuţa-i în plină desfăşurare...
Oricum, fetiţa cu care erai tu a fost o politicoasă: "Acest domn..." , respectivul nu putea să se supere!!! :)

corina spunea...

Copilasii astia sunt tare tare tare dragalasi!
Dumnezeu sa va binecuvante intreaga familia!

Sorana spunea...

Corina, mulţumim!

vavaly spunea...

Dragele noastree, sunteti bine? v a prins zapada pe undeva? nu ati mai dat nici un semn de ceva vreme. V au virusii de raceala? Speram ca nu si asteptam vesti numai bune :).

Sorana spunea...

Of, dragă Vavaly, mi-s singura "divină" în situaţia de faţă... m-a luat o lentoare în gînduri şi tastatură, de nu mă mai reculeg. O fi de la nămeţi.Promit să-mi trag două palme şi să revin. Sabina e neschimbată, ba chiar mai bogată c-o tuse şi nişte muci :)
Vă pupăcim şi vă mulţumim că v-aţi gîndit la noi! Muacks! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...