D’ale Sabinei

De la primul ei țipăt, mi-am propus să nu uit nimic, să păstrez în memorie frumusețea fiecărei clipe pe care aveam să o petrecem împreună.

Am făcut fotografii care să mă ajute să-mi amintesc, dar am realizat că nu e suficient. Și-atunci am hotărît să scriu, poate, într-o zi, îi va face plăcere să se descopere și astfel...

Mă cheamă Ștefana, dar mama mă strigă Sabina!”

sâmbătă, 4 februarie 2012

Asigurare de sete pe timp nervos

   Aseară, mă instalasem confortabil printre perne mari şi mici, cu o carte nouă în braţe. Lectura decurgea destul de greu. Pe cînd îmi puneam la culcare propriile gînduri, vocile dragilor mei îmi tropoteau în urechi. Fără milă. Se duelau pe tema spălării corecte a dinţilor. Sabina nu merge seara singură la baie, o sperie "umbrele din geam". Nu merge nici cu mine, pentru că eu sînt ochiul critic. Merge cu tăticul ei, care de obicei e mai atent la vreun joc pe telefon decît la modul în care îşi îndeplineşte Sabina sarcinile premergătoare somnului.
   Uneori, ca aseară, tăticul îşi mai dă seama că nu apucă să dea prea multe lovituri în minge, că odrasla-i gata! Spălată, pieptănată, numai fundiţa-i mai lipseşte! În mai puţin de un minut! Şi-atunci o bombăneşte, ea comentează, el nu se lasă, ea nici atît... Uneori, mă fac auzită şi discuţia încetează, alteori, prefer să tac. Aseară a intrat în categoria "alteori". La finalul bătăliei pe frontul din baie, Sabina şi-a revendicat locul de lîngă mine. Instinctual, ştie că nu-i spre binele ei să ne enerveze deodată. Şi l-a pus în cap pe Romeo, eu mi-am văzut, netulburată, de lectură. Vorba vine, că minunea-mi gîlgîia, la cîţiva cm distanţă, apa dintr-un pahar. Citeam aceeaşi propoziţie a 5-a oară, dar eram hotărîtă bocnă să perseverez. Nu bine depăşesc obstacolul celei de-a 6-a citiri, că Sabina mă îmbrăţişează. Îşi lipeşte căpşorul de umărul meu, îmi mîngîie părul. Lemn să fiu şi tot nu puteam rezista unui asemenea gest. Pun cartea pe noptieră şi mă întorc la puiul ce se gudura lîngă mine.
- Te-ajut cu ceva, iubire?
- Mmmmmmm.
- Nu înţeleg!
- Mîmîmîmîmmmm!
Vizibil contrariată, dau să-mi reiau cartea. Eu nu mîmîiesc nimic, să ne fie clar! Atunci, Sabina înghite şi răbufneşte:
- Am vrut să ţin apa în gură pînă mi se făcea sete, să nu te mai deranjez!
M-am hlizit sănătos şi-am pupat-o zgomotos. E un izvor nesecat!

OBS! De cînd doarme între noi, i se face o sete năprasnică taman cînd ne-am instalat toţi confortabil şi-am apăsat pe butonul play al telecomenzii. Dacă nu uităm de paharul cu apă, şi-l avem la îndemînă, pe noptieră, nu-l cere. Dar, de cele mai multe ori, nu se întîmplă aşa. Aseară, evident, n-a vrut să-şi rişte pielea şi pe nervii mei! :)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...